Do obce se vrací kultura a sport, hvězdně obsazený nohejbalový turnaj rozhodl o změně majitele poháru

V sobotu 4. září 2021 se na prostranství u kulturního domu konal tradiční nohejbalový turnaj trojic O putovní pohár starosty obce Slatina.

Do startovního rozpisu se přes velmi jemné síto dostalo celkem pět družstev, které systémem „každý s každým“ přátelsky, ovšem s důsledným nasazením, zápolily v tomto zajímavém a až na výjimky nekontaktním sportu.

Prakticky do posledního zápasu se o plánované páté místo srdnatě rvali Jaroslav Kozák, Jakub Kozák a Michal Richter. Na místě čtvrtém se umístil tým v hvězdné sestavě Luděk Míček, Stanislav Kadula a Petr Nábělek.

Zajímavý byl průběh celého dopoledne pro tým, který nakonec skončil na bronzové příčce. Jeho základním kamenem byl Jan Kremser, vítěz posledního turnaje, který po zhruba hodinovém tlaku všech zúčastněných přiznal, že je pohár v jeho vlastnictví a odběhl ho domů sundat z římsy na krbu.

S ním do prvního zápasu nastoupili synové Jan a Tomáš. Zatímco Tomáš odstoupil po zranění krátce po zahájení – zastoupil ho Jakub Loskot – otec a tvůrce hry Honza se svalil a nechal vystřídat až v poslední čtvrtině celého turnaje.

Druhé místo vybojovali s tajnou rodinnou strategií pánové Ivan, Lukáš a Ondřej Richtárovi. K pěknému umístění jim pomohlo především Ivanovo pečlivé čtení hry a následné taktické změny pozic na hřišti.

Putovní pohár starosty obce se do příštího září přesunul k vítězům, kterými se stal tým ve složení Aleš Zaoral, Boris Spiller a Marek Kubánek.

Silným prvkem byli samozřejmě diváci. Těch nebylo mnoho, úzké vazby na hráče však působily blahodárně na výkon i radost ze hry. Kromě poháru pro vítěze si první tři týmy odnesly rovněž balení něčeho na zub.