Obálka do ledničky neboli IN.F.Obálka je projekt pro ochranu osob v seniorském věku

Vážení občané, s radostí Vám oznamujeme, že aktivita Moravskoslezského kraje pod osobní záštitou náměstka hejtmana pro sociální oblast Jiřího Navrátila, MBA, nazvaná IN.F.Obálka z projektu „Informace jako forma
ochrany osob v seniorském věku“ byla realizována.

Rovněž naše obec se k této aktivitě přihlásila a IN.F.Obálku si můžete vyzvednout na Obecním úřadě ve Slatině. Aktivita je zaměřená na zvýšení kvality života seniorů a podporu jejich bezpečí.

  • IN.F.Obálka (= Informace jako Forma ochrany) je plastová obálka, která obsahuje informační leták s pokyny k vyplnění, formulář k vyplnění, propisku, magnetu nebo samolepku (s nápisem: Zde je IN.F.Obálka, s telefonními čísly na složky záchranného systému).
  • IN.F.Obálka slouží k předání údajů o vašem zdravotním stavu, užívaných lécích, kontaktech na příbuzné či blízké, v případě, že se ve Vaší domácnosti ocitnete v nebezpečí či ohrožení života, složkám záchranného systému, které jsou o této aktivitě informovány.
  • IN.F.Obálka může přispět k efektivnímu zajištění pomoci v situaci tísně, ohrožení zdraví nebo života. Vyplníte formulář s požadovanými údaji a vložíte jej zpět do plastové obálky, kterou umístíte do lednice, nejlépe do vnitřní přihrádky dveří. Samolepkou nebo magnetkou označíte dveře lednice nebo dveře z vnitřní strany bytu a tím způsobem budou informovány zasahující záchranné složky.

Tento projekt je spolufinancován ze státního rozpočtu České Republiky a z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Věříme, že tato aktivita bude přínosná pro naše občany.