Občané Slatiny a Nového Světa se setkali u kulturáku, na tradiční předvánoční akci vystoupily místní děti

Ačkoli to ještě před týdnem vypadalo na kompletní vánoční atmosféru, sníh do soboty 9. prosince 2017, kdy se konalo další tradiční „Adventní setkání u kulturáku“, roztál. Ani to však neodradilo stovky občanů, aby se na této akci zastavili.
Na příjemně mrazivou akci jsme si totiž svou hromádku sněhu dovezli. A byla náležitě využita, samozřejmě především dětmi. Ke kulturnímu domu dorazilo úderem patnácté hodiny několik stovek občanů nejen ze Slatiny a Nového Světa, ale i z okolních obcí.

Pro všechny byla připravena vánoční klasika. Prodej stromků, dekorací a drobných doplňků převážně místní domácí výroby doprovázely také výrobky určené do žaludku.

„Knedla“ na místě rozboural prasátko, k prodeji byly rovněž hotové masné výrobky z jeho produkce. Nechybělo tradiční vánoční cukroví včetně zdobených perníčků. Punč byl dvoupolohový, objednat bylo možné jak dětskou, tak dospělou – ostřejší verzi. Nechyběla medovina a několik druhů pálenky. K ní se tradičně podávaly zpomalovače v podobě škvarků a chleba.

O kulturní program se postaraly děti z místní školy, které pod vedením pančele Martina Varechy přednesly několik básniček, zazpívaly a zahrály na hudební nástroje. Postaraly se rovněž o nazdobení připraveného vánočního stromu, který byl po setmění doladěn prskavkami.

Se všemi občany se těšíme na shledanou na veřejném zasedání obecního zastupitelstva ve středu 20. prosince v 18:00 v sále kulturního domu a přejeme příjemné prožití Vánoc a šťastný vstup do nového roku.