Ze života školy

Na konci ledna rozdaly paní učitelky žákům krásná vysvědčení plná jedniček. Také máme za sebou jarní prázdniny i když bez sněhu. Deset předškoláčků přišlo 11. února na zápis do první třídy a složilo svou první velkou zkoušku.
Žáci třetího a čtvrtého ročníku si prohlédli základní školu Komenského v Bílovci, kam v budoucnu nastoupí do páté třídy. Při té příležitosti navštívili muzeum a prohlédli si novou knihovnu.

Starší děti psaly příběhy o knižních záhadách. Všechny příběhy byly moc pěkné a dvě nejzajímavější povídky putují do soutěžního klání „Bílovecké záhady“.

**A co nás na jaře čeká?**

Od března začnou všichni žáci jezdit na plavecký výcvik do Studénky. Plavat se budeme učit až do května. Kamarádi ze základní školy Stará Ves nás přijdou navštívit a zasoutěžit si s námi. Koncem března společně vyneseme Morenu, aby se nevrátila zima zpět. Děti budou hledat velikonoční vajíčka a vyrábět jidáše a kraslice.

V dubnu nás čeká Den Země, který pro nás připravilo sdružení ASOMPO. Prohlédneme si skládku komunálního odpadu
a používanou techniku v Životicích. I paní učitelky si připraví společný projekt pro děti ze školky a školy k tomuto dni.

Čeká nás výtvarná soutěž „Požární ochrana očima dětí“, kynologická přednáška i předvedení první pomoci.

Pedagogové s dětmi chystají program na Den matek. Školčátka navštíví hrad ve Starém Jičíně, kde budou plnit zábavné úkoly.

Všichni se těšíme na Pohádkový les se spoustou legrace.