Soutěž Zlatý erb vstupuje do 16. ročníku, soutěžit budeme opět i my

I v roce 2014 města a obce vzájemně soutěží o nejlepší oficiální internetové stránky a elektronickou službu.
Soutěž bude nadále probíhat dvoustupňově, tj. nejprve se uskuteční krajská kola pod patronací jednotlivých krajských úřadů, ze kterých poté vzejdou soutěžící kola celostátního. To vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční ve dnech 7. a 8. 4. 2014 v Hradci Králové.

Soutěž získala v loňském roce nového partnera, a to sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, který opět zaštítí dvě nová kritéria soutěže.

Své specifické kategorie chystají již tradičně některé kraje. Například Kraj Vysočina ocení nejlepší weby příspěvkových organizací kraje či stránky dobrovolných hasičů, hlavní město Praha ocení „skokana roku“ či mladého tvůrce do 18 let, který se aktivně zajímá o internet a svoje znalosti, energii a nadšení využívá ve prospěch místní komunity či celé společnosti.

Soutěž Zlatý erb byla založena v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv. V roce 2002 byla oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a v roce 2011 zvítězila v soutěži Český zavináč. Zlatý erb již tradičně poutá pozornost měst, obcí a veřejnosti.

**Náš web v roce 2013 získal 3. místo v krajském kole.**