Mám dceru Ještěrku

Nevím kolik obyvatel má Slatina, ale vím, že už nemálo rodičů ze Slatiny si může s hrdostí říct: Mám dceru Ještěrku. I já ji mám! A nemyslím tím toho malého plaza, ale krásnou a šikovnou dcerku, která je mažoretkou. Mažoretkou Ještěrky Slatina!
Spousta lidí si ještě dnes myslí, že ono to mažoretkování není sport, ale chyba! Již od padesátých let je mažoretkový sport uznávaným sportem. A jakým!

Osobně jsem fanda tohoto sportu již ….. spoustu let. A nemám důvod nefandit dál. Vždyť je to úžasná podíváná. A co teprve tehdy, když koukáte na družstvo, kde je i vaše dcera, vnučka, neteř, kamarádka nebo nebo jen sousedka. Prostě někdo, koho znáte a máte rádi. To je pak fandění a držení palečků hodně velký adrenalin.

Jenže jako v každém sportu, není ani zde nic zadarmo a každý sebemenší úspěch je založen na hodinách cvičení. Jen točit hůlkou, říkáte? Zkuste si to. Snadně to jen vypadá. A pokud se to naučíte, přidejte pochod, taneční krok a koukejte držet formaci. Pak hůlku vyhodit, dvakrát se otočit a hůlku chytit. A to Vám nastiňuji jen základ.

Pokud jste si zkusili a nedaří se Vám, přejděte raději na fotbal. Tady nikdo nepochybuje o tom, že fotbal je sport. Navíc doběhnout k balonu, kopnout ho dál není až tak složité. Teda pokud máte fyzičku a trenýrky. V mažoretkovém sportu fyzičku potřebujete samozřejmě taky, ale místo trenýrek máte slušivý kostým.V žádném případě nechci snižovat nebo napadat kvality fotbalu, ale když ta spousta „tvrdých fotbalistů“ vidí to naše mažoretkování jen jako stupidní koníček. Proč jim to tedy trošinku nevrátit?! 🙂

Takže mažoretky jsou sport a jsou krásný sport. Navíc je to úžasné repre pro každou obec či město, pod kterým děvčata vystupují. Soutěž nebo kulturní akce? To je úplně jedno. Vždy na zahájení vystoupení zazní: Ještěrky ze Slatiny! A pak už jen lidi koukají na ty překrásné a šikovné holky jak jim to jde. A Slatina se nikdy nemá zač stydět! Osobně jsem je na soutěžích viděla a vypovídají o tom i jejich výsledky. Jako divák zařazen mezi ostatní diváky často slyším: „Ty byly hezké“ nebo „ Tohle se jim povedlo“ A pak taky otázky: „Kde ta Slatina je? Je to město?“

Je to obec, která má mažoretky. A dobré mažoretky! A kdo to ze Slatiny ještě nevěděl, tak teď už to určitě ví.

Trenérkám Marti Konečné a Kačce Vavrečkové: Holky dík, že se je nač koukat a dívá se na to hezky. Dík, že byť nejste ze Slatiny, dobře to tam vedete. Dík, že děvčata díky Vám ten SPORT mohou dělat.

Všem Ještěrkám: Jste báječné! Slatinu reprezentujete skvěle.

Rodičům: Je fajn, že ty dcery Ještěrky máte.

Přeji hodně dalších úspěchů a těším se na ten adrenalin, až Vám opět budu držet palec!