Poděkování starosty obce hasičům

Dovolte, abych poděkoval členům zásahové jednotky našich hasičů, kteří se podíleli na likvidaci bleskových záplav v červnu a červenci letošního roku.

Jednotka byla krátce po pohromě povolána na pomoc nejdříve do Šenova u NJ, Kunína a také do Jeseníku na d Odrou.  Vždy jsme pomáhali celý den, domů jsme se vraceli kolem osmé hodiny večerní. Čerpali jsme vodu ze sklepů, studní, čistili cesty a dvory, vynášeli nábytek, čerpali vodu ze zahrad a rozebírali střechu domu určeného k demolici. Celkem jsme poskytovali pomoc tři dny, poté ještě pohotovost na základně u nás v hasičárně při povodni ve Fulneku a několik pohotovostí a příprav na výjezdy.

Bylo zakoupeno nové kalové čerpadlo a bylo nám rovněž přerozděleno prostřednictvím HZS Nový Jičín nové plovoucí čerpadlo. „Za pochodu“ byly provedeny drobné úpravy a vylepšení na zásahovém vozidle.

Je třeba poděkovat všem hasičům, kteří zdarma a ve svém volném čase neváhali pomáhat lidem a obcím postiženým povodní. Byla to pomoc náročná nejenom fyzicky, ale rovněž po psychické stránce.  Věřím, že se dostane i poděkování od kompetentních orgánů a rovněž na výroční valné hromadě bude tato záslužná činnost připomenuta.